Första resan 2023 - del 2. Massor av tulpaner!

Man kan inte undgå tulpaner och andra lökväxter om man är i Nederländerna i april-maj. Vi har aldrig tidigare sett dessa odlingar i verkligheten och eftersom vi är väldigt trädgårdsintresserade stod ett besök i Keukenhof Park överst på listan. Redan på långt håll kan vi se fält av tulpanodlingar och mer ska det bli.

Vi vet att det är inte så mycket besökare tidigt i veckan och tidigt på dagen så vi checkade in kl 10,00 en måndag. Biljetter och parkeringsbiljett har vi köpt på nätet innan vi lämnade Sverige. Det underlättade! Men jisses så mycket folk det är här redan. Busslast efter busslast, mest pensionärer, men också många japaner i alla åldrar. Vi vet inte riktigt vad vi kan förvänta oss men som vanligt så är det värst på parkeringsplatsen. Väl inne i parken så sprider folket ut sig på alla gångvägar och märks inte så mycket. Det har regnat hela natten men kl 10.00 är det uppehåll, vilket vi tackar för. Nu ska här njutas av all färgprakt!



 
Tulpaner i stoooora sjok, i roliga mönster, blandat med andra lökar




...också massor av hyacinter som doftade otroligt!
 

Hanging baskets - en enorm pjäs. Säkert 1,5 meter i diameter och 1 meter hög. 
Inget för terrassen hemma..

Här finns tulpaner som knapp syns på håll med samma 
färg som sina blad. Festligt men inte så kul.
Här finns tulpaner som ser ut som liljor...
... eller pioner...
... eller azaleor,,,
... eller varför inte bara som fina tulpaner?
Kul besök, det var uppehållsväder under de två timmarna vi gick runt. Vi valde bort fikaställen och vi köpte inget heller. Trist och onödigt dyrt. 



Inga kommentarer: