Genom Frankrike - Champagne och Loire

Ja, denna härliga och litet långsamma resa genom Frankrike fortsätter. Målet är Medelhavet, längst ner i Pyrénées-Orientales, i badorten Argelès-sur-Mer. 

På morgonen innan vi lämnar Moselområdet far vi till grannbyn Ürzig och Weingut Rebenhof vars viner vi drack på restaurangen. Kul att prova några fler viner och att kunna handla! Ett mycket trevligt ställe, en av de vuxna sönerna tog väl hand om oss. Dessutom har de lägenheter för uthyrning. Kanske till nästa gång...? Nu får vi lära oss en del om de nya beteckningarna på tyska viner. Vi försöker förstå och lägga på minnet.

   

Vi passerar gränsen till Frankrike - som om ingen covidpandemi någonsin har drabbat världen. Man vänjer sig onekligen lättare åt detta håll... 

Som vanligt är franska rondeller otroligt mycket skojigare än de svenska!  

   

Från övernattningen vid Mosel via Luxemburg är det bara 32 mil till Bergerès-lès-Vertus, en trevlig  håla i Champagne. Vi brukar hålla oss i södra Champagne men här har vi bott här en gång förut, på    Logis Hostellerie du Mont Aimé, så det känns trevligt att återse. 
 

     Två(!) rum och terrass, för 110 euro, det är bra! 

  
På eftermiddagen tog vi oss till en annan bekant, M Guy Larmandier för att köpa champagne. Stället ser likadant ut som det gjorde för 10 år sedan och bubblet var lika gott så det blev ett par lådor!

Dagen därpå fortsätter vi mot sydväst till Loire som vi följer en bit. Här stannar vi faktiskt inte för att besöka sevärdheterna. Vi har betat av de slott och andra sevärdheter som intresserat oss under några tidigare resor hit. Vårt mål nu är Atlantkusten - men man måste stanna för att äta och sova. Det gör vi på ett tjusigt Logis de France, Le Fleuray i Cangey som ligger en bit utanför Tours. Hotellet ligger granne med en golfklubb, smakfullt inrett och det var som att komma hem till någon med många gästrum. Kostade 145 euro, trevlig personal och en utmärkt restaurang!


 När vi vaknar styr vi bilen mot Atlantkusten!

Inga kommentarer: